Privacybeleid

RICE verzamelt persoonlijke gegevens wanneer je onze website bezoekt of onze producten koopt.

We hechten veel waarde aan het beschermen van je privacy en richten ons op het behandelen van je persoonlijke gegevens volgens de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel AVG genoemd).

Het doel van dit privacybeleid is om onze gegevensverzameling, de verwerkings- en gebruikspraktijken uit te leggen en in welke mate we deze informatie delen met een derde partij.

Hier rekening mee houdend raden we je ten zeerste aan om dit privacybeleid te lezen.

Als je vragen hebt over dit privacybeleid of over onze verwerkings- en gebruikspraktijken, kan je altijd contact met ons opnemen met rice@ricebyrice.com.

Wie zijn we?

RICE is een Deens bedrijf in huishoudelijke artikelen en accessoires dat bekend staat om kleurrijke melamine, handgemaakte manden, opbergmanden en met de hand geglazuurd servies. De producten zijn gemaakt met een vrolijke geest en met veel details. De RICE-droom is om je dagelijkse leven kleurrijker te maken - bij het wassen, schoonmaken, bakken en ontspannen in je huis.

Contactgegevens:
RICE A/S
Havnegade 100E
5000 Odense C
CVR: 21093939
E-mail: rice@ricebyrice.com
Website: www.ricebyrice.com  

Wanneer verzamelen we je persoonlijke gegevens?

We verzamelen je persoonsgegevens om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Wanneer je

  • iets koopt
  • contact opneemt met onze klantenservice
  • nieuwsbrieven of ander marketinggerelateerd materiaal van ons wilt ontvangen
  • mee doet aan een evenement, een wedstrijd of onze website gebruikt

Welke persoonsgegevens verzamelen we en waarom?

We verzamelen en verwerken de volgende persoonsgegevens voor het doel dat is beschreven in ons privacybeleid.

Gebruikers- en contactgegevens. We verzamelen en verwerken de contactgegevens die je direct aan ons geeft, zoals je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en land. We verzamelen deze informatie wanneer je het volgende doet:

  • Aanmelden als klant bij RICE
  • Direct contact opnemen met onze klantenservice
  • Meedoen aan een van onze wedstrijden of evenementen

We verzamelen en verwerken je persoonlijke gegevens om ons in staat te stellen je bestelling professioneel te kunnen bevestigen en af ​​te leveren; of om je in staat te stellen deel te nemen aan een van onze wedstrijden of evenementen. Wanneer je een bestelling plaatst delen we informatie, zoals je afleveradres, met een vertrouwde derde partij in overeenstemming met dit privacybeleid. Verder verzamelen we je gebruikers- en contactgegevens om ons in staat te stellen je relevante marketinginformatie te kunnen geven, maar niet totdat j ons daar je toestemming voor geeft.

Als je je aanmeldt via onze perslogin, verwerken wij je contactgegevens zoals naam, e-mail en bedrijf om je in staat te stellen gebruik te kunnen maken van ons persmateriaal.

Betaal- en factuurgegevens. We verzamelen en verwerken je betalings- en factuurgegevens wanneer je een bestelling maakt. We slaan je betalings- en factuurgegevens veilig op om het voor je gemakkelijker te maken om in de toekomst een volgende aankoop bij ons te doen. We verwerken je betalings- en factuurgegevens om ons in staat te stellen je bestelling professioneel af te leveren. In dit verband delen we je betalings- en factuurgegevens met een vertrouwde derde partij in overeenstemming met dit privacybeleid.

Informatie over je aankopen en voorkeuren. We verzamelen en verwerken informatie over je bestellingen op basis van de voorkeuren waarin je interesse hebt getoond, zoals aanbiedingen of producten. We verwerken je informatie over voorkeuren en demografische gegevens om ons in staat te stellen je de best mogelijke service aan te kunnen bieden en om ons in staat te stellen onze producten te verbeteren en onze marketing op je te kunnen richten, maar niet totdat je ons daar toestemming voor geeft.

Informatie verzameld via onze website en sociale media. We verzamelen en verwerken informatie wanneer je onze website bezoekt. Wij verwerken deze informatie om ons in staat te stellen om jou en je interesses beter te leren kennen met als enig doel het aanpassen en verbeteren van onze website, marketingmateriaal, producten en om je een betere en meer gerichte dienstverlening te kunnen aanbieden. Bovendien verwerken we informatie met als enig doel om illegale en schadelijke berichten te voorkomen.

Houd er rekening mee dat wanneer je iets op onze website of op andere sociale-mediaplatforms plaatst, andere mensen je berichten kunnen gebruiken, taggen of delen op een manier die oorspronkelijk niet zo bedoeld was. Zodra je iets op onze website of op onze sociale mediaplatforms plaatst, geeft je automatisch toestemming aan andere mensen dat zij de informatie die je plaatst kunnen delen.

Het is belangrijk dat je het privacybeleid van een bepaald sociale media platform doorleest voordat je ervoor kiest om iets te posten.

Cookies. We gebruiken cookies om je te identificeren van andere gebruikers. Het stelt de website in staat je te onthouden, zodat je toegang kan krijgen tot onze website via je computer, je tablet, je telefoon etc. Je kan meer lezen over ons gebruik van cookies in onze cookie verklaring.

Wettelijke basis voor het verwerken van persoonlijke informatie

Onze rechtsgrond voor het verzamelen en gebruiken van de hierboven beschreven persoonlijke informatie hangt af van de betreffende persoonlijke informatie en de specifieke context waarin we deze verzamelen. Normaal gesproken verzamelen we echter alleen persoonlijke informatie van je als we hiervoor je toestemming hebben om dit te doen, bijvoorbeeld wanneer je

  • toestemming geeft om marketingmateriaal van ons te ontvangen, zoals nieuwsbrieven
  • mee doet aan een van onze wedstrijden of evenementen

Onze rechtsgrond voor het verzamelen en gebruiken van je persoonlijke informatie is gebaseerd op het privacybeleid artikel 6.1 van de AVG.

We moeten je persoonlijke gegevens verwerken om ons in staat te stellen een contract met je maken, meestal wanneer je een van onze producten koopt. Dit is gebaseerd op het Privacybeleid artikel 6.1 uit de AVG.

Je persoonlijke gegevens worden ook verwerkt om ons in staat te stellen te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen in overeenstemming met het Privacybeleid artikel 6.1 van de AVG en om legitieme zakelijke belangen na te streven om ons in staat te stellen onze producten en diensten te leveren, te personaliseren en te verbeteren. De legitieme belangen zijn het creëren, leveren, verlenen van een dienst en het onderhouden van innovatieve producten en voordelen voor jou als klant.

Hoe delen we je persoonlijke gegevens?

We delen je persoonlijke informatie alleen wanneer we dit nodig achten om je de best mogelijke service te kunnen bieden of als we dit relevant vinden voor juridische of contractuele zaken.

We zijn er trots op om je persoonlijke gegevens te beschermen wanneer we het nodig achten om deze te delen. We zorgen ervoor dat degenen met wie we je informatie delen allemaal voldoen aan de wetgeving inzake gegevensbescherming.

Om ons in staat te stellen je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, delen we je persoonlijke gegevens met de volgende leveranciers en partners:

Online betalingsproviders. Online betalingsproviders. Wanneer je iets online koopt worden je persoonlijke creditcard- en bankrekening-gegevens gedeeld met onze vertrouwde online betalingsprovider om ons in staat te stellen je betaling te kunnen verwerken.

Transportbedrijven. Wanneer je iets online koopt, delen wij je naam en adres met een onafhankelijk transportbedrijf, zodat wij je bestelling op de door jou gewenste locatie te kunnen afleveren.

Marketing partners. Als je ons je toestemming hebt gegeven om  marketingmateriaal zoals nieuwsbrieven te sturen, gebruiken we een aantal verschillende marketingpartners om ons te helpen.

Houd er rekening mee dat we op geen enkel moment verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor enige schending van de wetgeving inzake gegevensbescherming door een van de bovengenoemde dienstverleners of externe bedrijven.

Je persoonlijke gegevens delen met derde landen

Als je ons jouw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven om marketingmateriaal naar je te versturen, bijvoorbeeld nieuwsbrieven, delen we je persoonlijke gegevens met ontvangers buiten de EU (Europese Unie) en EER (Europese Economische Ruimte).

De ontvangers in kwestie zijn Mailchimp, Google Analytics en Optimonster, allemaal gevestigd in de Verenigde Staten.

Het delen van persoonlijke informatie naar landen buiten de EU en EER is gebaseerd op het besluit van de EU-commissie met betrekking tot de toereikendheid van het beschermingsniveau met betrekking tot de EU-VS-privacy-overeenkomst, waarbij alle partijen betrokken zijn. Je kan hier meer over deze overeenkomst lezen op de volgende link https://www.privacyshield.gov/welcome.

Hoe lang bewaren we je persoonlijke gegevens?

We bewaren je persoonlijke gegevens zo lang als nodig is in overeenstemming met de bovengenoemde doeleinden.

  • We bewaren persoonlijke informatie die onder de boekhoudwet valt voor een periode van vijf (5) jaar vanaf het einde van desbetreffend boekjaar, tenzij we een andere relevante reden hebben om ze te bewaren.
  • Persoonlijke informatie met betrekking tot de algemene garantieperiode wordt bewaard voor een periode van twee (2) jaar vanaf het moment dat de garantieperiode ingaat, tenzij we een andere relevante reden hebben om ze te bewaren.

Persoonlijke informatie die niet langer nodig is voor de bovengenoemde doeleinden wordt verwijderd of geanonimiseerd.

Veiligheidsmaatregelen

We gebruiken organisatorische, technische en administratieve maatregelen om je persoonlijke informatie binnen onze organisatie te beschermen tegen vernietiging, verlies of wijziging, publicatie op een ongeoorloofde manier en tegen onbedoelde toegang.

We hebben strikte procedures bij het verlenen van toegangsrechten aan medewerkers en degenen die deze rechten hebben worden nauwlettend gevolgd door logging en onder toezicht gehouden.

We maken regelmatig back-ups van ons gegevenssysteem en gebruiken daar waar nodig encryptie om gegevensverlies te voorkomen.

Onze organisatie zal regelmatig de nodige opleidingen volgen in het omgaan met persoonsgegevens.

In het geval van een inbreuk op de beveiliging die mogelijk je rechten zal kunnen schaden, zullen we je zo snel mogelijk op de hoogte stellen.

Je rechten

Het zijn jou persoonsgegevens en jij hebt er daarom bepaalde rechten aan gerelateerd. Recht van toegang:

  • Je kan de persoonsgegevens die we van je hebben opvragen en een kopie hiervan krijgen
  • Je kan op elk moment de gegevens die je ons heeft gegeven bijwerken en wijzige
  • Je hebt altijd het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en ook om de verwerking van je persoonsgegevens te beperken. We bekijken dan of we verplicht zijn aan je verzoek te voldoen.
  • Je kan een verzoek indienen om je persoonsgegevens in een gestructureerd, normaal en leesbaar formaat naar jou of een andere verantwoordelijke te laten versturen.

Je kan meer lezen over je rechten op de website van de Deense instantie voor gegevensbescherming www.datatilsynet.dk.

Als je deze rechten wilt uitoefenen of als je vragen hebt over de verwerking van je persoonlijke gegevens, kan je altijd contact met ons opnemen via rice@ricebyrice.com.

Hoe kan je een toestemming intrekkent

Als onze verwerking van je persoonlijke gegevens is gebaseerd op jou toestemming, heb je ook het recht om deze toestemming op elk moment weer in te trekken.
Je kan je toestemming intrekken door een e-mail te sturen naar rice@ricebyrice.com.
Als je onze nieuwsbrieven of andere marketingcommunicatie niet langer meer wilt ontvangen, kan je je hier afmelden: afmelden

Klachten bij het Deense kantoor voor gegevensbescherming

Als je vragen en/of opmerkingen hebt over ons privacybeleid, hoe we je persoonlijke gegevens verwerken, of als je wilt dat wij je persoonlijke gegevens corrigeren, neem dan gerust contact op via rice@ricebyrice.com.

Als je klacht niet wordt opgelost wanneer je contact met ons hebt opgenomen, heb je  het volste recht om contact op te nemen met het Deense kantoor voor gegevensbescherming via hun website www.datatilsynet.dk.

Onder voorbehoud van wijzigingen in dit privacybeleid

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid. De laatste editie zal altijd beschikbaar zijn op onze website.

We zullen per e-mail een melding sturen wanneer er wijzigingen in ons privacybeleid worden aangebracht, inclusief wijzigingen in onze doeleinden met betrekking tot de manier waarop we je persoonlijke gegevens verwerken of wijzigingen in verband met je rechten.

We raden je aan om regelmatig te controleren op wijzigingen in ons privacybeleid.


Dit privacybeleid is bijgewerkt op 24.05.2018, versie 3.0

{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.Sku}}

{{ lineitem.VariantName }} - {{ lineitem.ColliQuantity }} x {{ lineitem.FormattedPrice }} {{ lineitem.FormattedPrice }}

Colli: {{ lineitem.Colli }}

Your cart is empty ;(

You are just {{ basket.AmountRemainingForFreeFreightFormatted }} short of getting free shipping

Total {{basket.FormattedProductsTotal}}
Checkout